Vrei sa inveti si nu ai unde? Du-te la Centrul Public al Fundatiei Soros Romania

Cand eram in primul an de facultate in Sibiu si stateam in gazda, de multe ori eram nevoit sa ma trezesc la 4 dimineata si ma duceam in Piata Mare sau in parculetul vis a vis de teatru pentru a putea invata in liniste.

Aerul rece, un ceai cald cumparat de la un non stop si priviri aruncate din cand in cand oamenilor care plecau la munca constituiau pentru mine un imbold de a invata si retineam mult mai repede ceea ce aveam de invatat.

Ca sa am acces la net, ma duceam ori la biblioteca ASTRA – care iti permitea sa utilizezi calculatorul maxim o ora sau doua ?? (nu mai tin minte) sau noaptea la internet cafe-uri. De ce noaptea? Pentru ca puteam sta pe internet cu 1 leu o ora. Iar toata noaptea cu 5 lei.

Acum nu ti se pare mult. Dar atunci, cand din 250 de lei trebuia sa platesti gazda, intretinere, sa-ti cumperi mancare, sa iesi si in oras, fiecare leu era cu atat mai pretuit.

Am divagat un pic de la subiect. Ideea e ca acum ai mult mai multe oportunitati decat am avut eu si generatia mea si ar trebui sa le fructifici.

Primul pas este sa inveti. Poti invata acasa, la prieteni, unde ti se pare mai bine. Daca nu ai insa unde sa inveti in liniste, te poti duce la biblioteca “Centrului Public” al Fundatiei Soros Romania.

Programul bibliotecii incepe zilnic, de luni pana duminica, cu ora 14:00. Seara, in functie de evenimentele care au loc, ora de inchidere difera. In weekend programul este in intervalul: 14:00 – 20:00.De ce sa te duci? Pentru ca ai la dispozitie laptop-uri, internet wireless gratuit, o cana de ceai, liniste, baze de date si reviste internationale. Si cel mai important, pentru ca investesti in viitorul tau.

Daca te-am convins, afla ca biblioteca se gaseste la parterul Fundatiei Soros Romania, din strada Caderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, Bucuresti (foarte aproape de ASE si SNSPA). Astept din partea celor care se vor duce imagini si un feedback privind locatia.

Spor la invatat!

Leave a Reply