Cei care ma cunosc stiu ca imi plac la nebunie gratarele si nu evit nici o intalnire care poate conduce la un gratar bun.
Ieri, la invitatia Madalinei Mezdrea de la Bortun (off topic, azi e ultima zi in care o mai puteti face sa rada pentru a castiga unul dintre cele trei abonamente la Institute, The Magazine si o invitatie dubla la Gala Internetics de marti), am participat la un mega barbecue event in aer liber, gazdele fiind renumitii Camillo „Don Caruso Tomanek” si „Don Marco” Greulich – campioni de renume mondial de barbecue.
Evenimentul (Grill Champions Tour editia a II-a) a fost organizat de GrillSociety.ro la Institute, The Cafe – Stirbei Voda 104-106, locatie care mi s-a parut a fi perfecta pentru acest eveniment. Suficient de cozy, dar nu atat de cozy incat sa-i stii pe toti cei care au participat.
La intrare in The Institute Cafe ne asteptau vreo 7 grilluri OutdoorChef si cei doi maestri in ale grataritului care pusesera deja pe foc niste ciocanele marinate. Nu stiu cum le-au facut dar au fost fenomenale. Cred ca au fost tinute la marinat intr-un sos care a continut zahar. Altfel nu-mi explic crusta dulce si un pic caramelizata.
Dupa ciocanele, ne-au servit niste ciuperci la gratar cu branza mucegaita Edelpilz si un fel de rulada cu foietaj. Mada, astept sa-mi spui ce au fost minunatiile acelea.
Apoi un muschi invelit in felii subtiri de bacon si o rulada de carne. Delicioaseee. Nu prea mananc carne medium rare des. Incerc sa o evit pe cat posibil. Dar aseara combinatia de condimente proprie a lui Don Marcos cu care au fost marinate ciocanelele sau au fost “stropite” celelalte feluri din “meniu” m-a facut sa-mi doresc ca la urmatorul gratar pe care-l voi face (P.S. 3 decembrie :D ) sa marinez tot. O sa caut in Auchan condimentele.
Daca vedeti o astfel de punga pe undeva, dati un semn.
Cu ocazia aceasta, am aflat si de proiectul GrillSociety.ro, un proiect care se doreste a fi un manifest pentru cultura outdoor cooking & dining din Romania si isi propune sa demonstreze, prin continut de calitate, existenta si in Romania a unei culturi a gatitului in aer liber, care depaseste imaginea generica a gratarului traditional la iarba verde, cu mici si mult fum.
Pornind de la crezul potrivit caruia “Cultura vietii incepe de la a manca”, GrillSociety.ro isi propune sa adune laolalta iubitori, amatori, cunoscatori sau profesionisti ai grilling-ului si sa functioneze ca o platforma unde se impartasesc stiri din domeniul gastronomic, idei, retete si povesti culinare, toate menite sa dezvolte cultura gatitului in aer liber din Romania.
Mai multe detalii in curand pe Gustos.ro. Pana atunci va las in compania unor poze realizate cu micul meu HTC Gratia.
P.S. Fotogenic Mariciu asta. Nu? :D
Mariciu
Şocant de fotogenic! :)) Ce ne mai place friptureala! :))
Razvan
Fac gratar cu orice ocazie :D
Șerban
Nu știu despre ce zici tu aici în articol. Eu am venit doar pentru poze și tocmai când salivam mai abundent, mi-a pierit pofta când i-am văzut moaca fripturistului ăsta de Mariciu! :P
Ce oameni, dom’le! Ce oameni! :lol:
ALINA
Da, recunosc faptul ca au fost super gustoase preparatele maestrilor si aratau intr-un mare fel:)
Era sa uit: si preparatele tale la gratar sunt delicioase …. :) :) :)