Calatorie in viitor pe un mousepad

Se pare ca la Superblog am parte de calatorii in viitor destul de des. Dupa exercitiul acesta de imaginatie, acum trebuie sa scriu despre cum a evoluat magazinul online de Cadouri Borealy – www.cadouri-originale.ro si ce tehnologii & inovatii au fost implementate.

Din acest punct de vedere, tema imi place.

Eu ma bazez intotdeauna cand achizitionez ceva pe simturi. Imi place sa ating obiectul pe care il cumpar, imi place sa-l miros, imi place sa trag de el pentru a vedea daca se desface pe undeva, imi place sa-l intorc pe toate partile in cautarea oricarui cusur.

Banuiesc ca in viitor, magazinele online care vor dori sa atraga si astfel de clienti, mai “problematici”, vor pune la dispozitia lor tot felul de dispozitive care vor imita textura, mirosul sau chiar le vei putea atinge, dispozitive care vor bate cuiul in cosciugul magazinelor normale.

Nu spun ca magazinele normale vor disparea complet, ci spun ca activitatea de achizitii a produselor non-perisabile se va muta in online.

Cine va mai dori sa cumpere ceva la magazinul de la colt daca va putea sa faca acest lucru in deplinatatea confortului proprieri case? Raspunsul nu poate fi decat unul: eu. Cred ca voi prefera mereu magazinele in care pot sa probez lucrurile/hainele pe care mi le doresc.

Ma gandesc ca se vor inventa sisteme de plata care vor putea utiliza camera web a calculatorului pentru a identifica persoana care comanda si a restrange astfel numarul infractiunilor de pe internet.

Cadourile vor ramane la fel, obiecte care fac deliciul primitorului si care incearca sa scoata in evidenta personalitatea celui care ofera cadoul. Vor fi aceleasi componente de calculator, bijuterii, pixuri de firma sau seturi de cadouri originale, editie limitata.

Daca acum raportul de magazine este de 3000:1 in defavoarea magazinelor online, in 2031 acesta va scadea inspre 2000:1 sau chiar mai jos, o data cu dezvoltarea caselor de comenzi pentru produse alimentare si nealimentare.

Voi ce parere aveti? Vor disparea magazinele traditionale si ne vom baza pe cele online sau va exista in continuare un echilibru intre cele doua?

Nota: articol scris pentru concursul Superblog.

Leave a Reply