Uite ce am ratat: ASUS – Republic of Gamers

Oameni buni, m-am facut de ras.

Stiu destule marci de laptopuri potrivite pentru gaming intens dar aseara am aflat ca mi-a scapat una. Si anume, ASUS ROG. Pfoi, pfoi si ce pierdere.

Laptopurile sunt adevarate “bestii” care ies in evidenta atat prin specificatii cat si prin design. Nici sa nu va ganditi ca un astfel de laptop il puteti cara dupa voi la serviciu, la intalniri sau in parc, greutatea lor situandu-se undeva in jurul a 3.5kg. Mult mai potrivit este un birou cu un cooling pad.

Pe partea de conectivitate am vazut ca stau foarte bine: casti de gaming, sisteme audio, HDMI, port FireWire etc. Pe scurt, tot ce trebuie pentru un astfel de sistem. Cel mai mult mi-a placut modelul G74Sx-A1 datorita ecranului fenomenal de mare: 18.4″ 16:9 HD+ (1600×900)/Full HD  (1920×1080)/Full HD 3D(1920×1080 120Hz) LED Backlight. Nici placa video nu e de neglijat: NVIDIA® GeForce® GTX 560M with 3GB GDDR5 VRAM.

Ce as face cu un asemenea “monstru”, puteti gasi aici. Din punctul meu de vedere, nu e doar un laptop de gaming. E un laptop mult mai potrivit pentru un desktop replacement.

Am gasit aici un review pentru un ASUS ROG G51J-3D. E o lectura interesanta care scoate in evidenta toate calitatile unui astfel de laptop.

Apoi, am descoperit ca fac si placi de baza tocmai bune pentru overclocking, placi care ofera posibilitatea conectarii unui notebook cu ajutorul caruia sa fie modificate in timp real diferite setari, exact cum fac inginerii atunci cand intra masina de curse la boxe pentru schimb de cauciucuri, prin intermediul ROG Connect.

Placile video sunt, de asemenea, gata pentru overclocking. N-am facut overclocking decat la nivel de baza jucandu-ma cu voltajul, pentru perioade scurte asa ca nu va pot spune daca sunt cu adevarat bune sau nu. Daca a facut vreunul dintre voi overclocking sau detine o astfel de placa video  il rog sa-mi dea un feedback.

Pe final, trebuie sa va spun ca m-am indragostit de… o pereche de casti de gaming produse de… ASUS :) – ASUS RoG Vulcan ANC.

Iata specificatiile:

  • Driver Dimension: Diameter 40mmImpedance: 48 Ohms
  • Frequency Response: 10 – 20 kHzANC (noise cancelling)
  • Performance: Maximum > 15 dB, Effective Bandwidth > 600 HzPNC (noise isolation)
  • Performance: Maximum > 15 dB
  • Battery Life: Up to 40 hours (with one AAA battery)
  • Product Dimensions: 8.1” x 7.7” (HxW)
  • Weight: 320g

Voi, cei care cunoasteti indeaproape, stiti ca am avut o pereche uber faina de casti pe care le puteam utiliza ca monitor la concerte (:D in cazul in care m-as fi apucat de mixaje) cu, scuzata-mi fie cacofonia, conector aurit si fir vidat. Sincer va spun ca as fi renuntat la ele pentru acestea, chiar daca din punct de vedere al pretului, sunt de doua ori mai ieftine.

La CeBIT 2011, Asus a anuntat si un nou model de monitor destinat gamerilor: ROG VG278H, cu o diagonala de 27 inchi si LED backlights si suport full support pentru 3D.Foarte tare mi se pare posibilitatea de a te juca, urmari filme 3D sau normale etc. fara a fi conectat direct la calculator prin cabluri. Monitorul dispune de un emitator infrarosu care poate inlocui cu succes cablul.

Mai multe minunatii va las pe voi sa descoperiti pe site-ul Asus Republic of Gamers.

Nota: articol scris pentru concursul Superblog2011.

Leave a Reply

%d bloggers like this: