Un mic exercitiu de imaginatie – Calculatorul viitorului

Stimati colegi,

Se pare ca Nexus m-a dus in anul 2063 si cu mare bucurie “raportez” ca scumpa noastra firma este inca un jucator important pe piata IT din Romania. Calculatoarele asa cum le stim cu totii nu mai exista decat in numar extrem de limitat, dedicate pasionatilor si colectionarilor.

In afara de aceste calculatoare, mai exista:

1) calculatoare moleculare

2) quantum computere care sunt alimentate de asa numita “energie a timpului”. Fizicienii au reusit sa dovedeasca ca Prima Lege a timpului (asa cum o stim noi) nu este adevarata iar in univers exista o cantitate inepuizabila de Energie a Timpului.

Dar sa o iau cu inceputului. Daca in timpul nostru, un calculator realizat din molecule de ARN, care functioneaza intr-o celula vie, detine recordul pentru cea mai complexa inmultire (3*5=15) care a fost realizata de un astfel de calculator, in 2063 modelul propus de Maung Nyan Win si Christina Smolke de la Caltech a fost mult imbunatatit si reuseste sa faca operatii complexe, mult superioare oricarui procesor existent in timpul nostru. Dimensiunile reduse au contribuit la realizarea unor produse cu adevarat revolutionare care ofera “interactivitate la purtator”. Aceste dispozitive sunt capabile sa genereze un monitor, o tastatura sau mouse virtual cu ajutorul unui picoproiector care utilizeaz Energia Timpului. In acelasi timp, datorita implantului bionic, calculatorul poate fi comandat doar utilizand undele cerebrale. Au rezolvat, intr-adevar, si cerinta de a fi inserata aceasta celula intr-un tesut viu. Un astfel de calculator poate fi adaugat in corpul oricarui om/animal bolnav si il poate ajuta sa-si revina din orice boala.

Cum arata un calculator molecular care nu este utilizat intr-un corp? Poate fi un ceas, un medalion, o casca sau un nasture.

Tot fizicienii, impreuna cu cei mai buni specialisti IT din lume, au creat si Quantum computerul, computer care utilizeaza algoritmii lui Shor pentru a rezolva cele mai complexe probleme sau decriptari ale celor mai grele coduri din lume. Fiind de mii de ori mai performant decat toate calculatoarele care exista in timpul nostru si toate calculatoarele moleculare care exista in anul 2063, exista o singura unitate centrala in intreaga lume iar toti cei care nu detin un calculator molecular detin diferite periferice cu care-l acceseaza prin subspatiu. Am vazut oameni care umbla cu un fel de foaie de hartie cu ajutorul careia acceseaza toate informatiile de care au nevoie sau i-am vazut pe altii care vorbeau singuri sau gesticulau pe strada si am aflat ca au implantate diferite medii optice
care sunt conectate direct la acest quantum computer. Alte persoane aveau ochelari de soare cu display de computer…

Am intrat in magazinul nostru si am observat ca vindem pe langa tot felul de periferice pentru quantum computer, calculatoare moleculare cu diferite functionalitati si calculatoare asemanatoare celor din timpul nostru pentru adevaratii impatimiti care doresc sa vada, sa simta si sa monteze/demonteze/instaleze propriile computere. Trebuie mentionat ca acestea au ajuns sa aiba preturi astronomice, de cel putin 1000 de ori mai mari decat in timpul nostru.

Acestea fiind zise, imi inchei jurnalul de bord si ma pregatesc de un nou salt in timp cu Nexus.

Nota: acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2011.

Leave a Reply