Leapsa: Performer vs workaholic

Cat am stat in Italia – Trieste (4 zile :D), ritmul vietii era indreptat intre un trai linistit, cu program de munca lejer de maxim 8 ore pe zi si pauza de masa de aproximativ 2 sau 3 ore.

Pizzeriile cu livrare la domiciliu erau deschise intre 11 – 14, pauza de masa pana la 18.00 si apoi iar program pana la 22.
Bancile aveau program de la 8.45 la 16.15 (ma refer la Unicredit, care avea filiale peste tot).

La ora 21.00, abia mai gaseai deschise mici baruri. Ca sa nu mai zic ca pe Viale 20 Settembre (un fel de Lipscani) abia mai gaseai cate o terasa deschisa la ora 22.00

Sambata erau deschise foarte putine magazine (nu vorbesc de supermarket-uri sau mall-uri) iar cele care erau deschise (inclusiv farmaciile) aveau bannere imense pe care se laudau ca au deschis  magazinul pentru cateva ore.

Vorbind cu diferite persoane native locului, dar si emigranti veniti sa munceasca,  mi-am dat seama ca mentalitatea este indreptata inspre performer pentru a petrece cat mai putin timp la locul  de munca si cat mai mult timp cu familia sau prietenii pentru ca astea sunt lucrurile cu adevarat importante in viata.

Daca acum irosesti timpul, cat esti tanar, la batranete ce vei face cu banii castigati? Timpul cu siguranta nu-l vei putea cumpara.

Eu incerc ca in perioada imediat urmatoare sa-mi schimb modul in care indeplinesc task-urile pentru a putea petrece cat mai putin timp la job, cat mai putin timp pe net si in acelasi timp sa devin mai productiv.

Idealul meu e sa ajung in maxim doi ani la nivelul Belgiei, din punct de vedere al timpului prestat la job + proiecte personale + blog + alte taskuri.

Suficient Sefu’?

Articol scris ca un mini raspuns al articolului scris de Stefan Murgeanu.

Infographic

Discussion

    • Razvan
    • Razvan
    • Razvan

Leave a Reply