Nu, nu esti bun de copywriter

Salut Mihai,

Acest post iti este dedicat.

M-am saturat sa ma tot freci la cap cu eternele intrebari: “De ce nu-mi gasesc un job de copywriter? De ce nu ma suna nimeni?

Raspunsul nu este deloc complicat. Abia ai absolvit cu chiu cu vai o amarata de facultate privata pe banii babacului. Nu ai avut pic de sclipire. Te-au interesat doar petrecerile si examenele usoare la care sa poti copia iar acum te visezi cel mai bun copywriter din lume.

TREZESTE-TE LA REALITATE.

Nu esti.

Spune-mi doua lucruri memorabile pe care le-ai facut in timpul facultatii. Spune-mi doua proiecte gandite de tine fara sa copiezi vreo idee din strainatate. Nu mai visa salarii de mii de euro, masini puse la dispozitie de angajator, premii castigate la festivaluri internationale si pune osul la munca.

Cand ti-am spus ca ar fi fost bine sa fi inceput inca din timpul facultatii cu un internship in domeniu, iti mai aduci aminte ce mi-ai spus? Sa te trezesti la 7 dimineata este de neconceput… Nu merita, mai ales ca este neplatit. Agentiile sunt niste pepiniere de sclavi in randul internilor. Iti aduci aminte?

Ei bine, acum ai aflat ca un astfel de internship ar fi contat. Ti-ai fi putut face un portofoliu de lucrari si evenimente pentru care ai scris, ai fi putut avea o multime de contacte si ar fi fost mai usor sa intri in campul muncii dupa ce ai absolvit.

Cand ti-am zis sa-ti faci un portofoliu cu viziunea ta despre cum ar trebui facuta o reclama pentru branduri cunoscute, mi-ai zis ca e prea mult de munca pentru ceva neplatit.

Cand ti-am zis acum dupa ce ai absolvit ca ar fi bine sa incepi cu munca de jos, tu nu, vrei sa fi deja copy pentru ca nu degeaba ai studiat (in baruri) timp de 3 ani.

Pacat ca iti tin isonul parintii. Nici macar nu-si inchipuie ce deserviciu iti fac.

Esti activ pe Youtube, Facebook, Twitter si pe nspe alte site-uri. Daca tot te crezi mare copy, de ce nu incerci sa inventezi o modalitate de a te angaja folosind cunostintele tale?

Iata doua modalitati interesante:

via piticu

via webcultura

Inainte de a-mi cita din comentariile de pe pagina lui Piticu, gandeste-te ca astfel de idei muncite, chiar daca nu iti aduc pe loc un job, sunt bune de adaugat la portofoliu. Acum, cand in piata exista o supraoferta de copywriteri, doar cei mai buni vor gasi un job in domeniu. Asa ca, trezeste-te la realitate.

Coboara din turnuletul tau poleit cu vise care nu se vor indeplini daca nu vrei sa depui minimul de efort.

Nu, nu-mi pare rau si nici n-o sa-mi para rau ca am scris acest articol, chiar daca voi “rupe” prietenia cu tine si parintii tai. Ma voi multumi sa le zic “Buna ziua” si ma voi bucura daca acest post te va ajuta sa intelegi ca de tine depinde totul si nu trebuie sa astepti nimic de la nimeni.

Cel mai bun ajutor esti tu insuti.

Cand vei intelege acest lucru, astept un comentariu la aceasta postare.

Pana atunci, iti urez multa bafta si inspiratie.

Discussion

 1. zwk
  • Razvan
  • Razvan
 2. Oana
  • Razvan
  • Razvan
  • Razvan
 3. Jeez!
  • Razvan

Leave a Reply