Crezi in povestile motivationale sau in puterea exemplului?

via http://www.sxc.hu/photo/51039

Eu nu cred in povestile astea motivationale vandute de nu stiu ce guru sau vorbitor motivational, mai bine zis, nu cred ca exista un model care sa se plieze tuturor.

Ce consideri tu ca te poate motiva este posibil sa nu ma motiveze pe mine.  In schimb, cred in puterea exemplului verificabil. Si cel mai mult, cred in puterea exemplului prietenilor si al cunoscutilor mei.

Am un prieten la care tin foarte mult. Il cunosc de aproximativ trei ani si da, pot sa spun ca este prietenul meu pentru ca ne-am ajutat reciproc de mai multe ori decat am ajutat sau am fost ajutat de persoane pe care le cunosc de 10 – 15 ani. Desi unul dintre copii sai a avut mari probleme de sanatate, necesitand sume importante pentru medicamente si alte tratamente, mereu si-a pastrat credinta ca se va face bine si va putea fi un copil normal. Nici chiar atunci cand nu mai avea bani, trebuia sa se imprumute si locuia cu sotia si copii intr-o amarata de garsoniera din Rahova.

Ca sa poata sa stranga bani, anul trecut a reusit sa se angajeze in doua locuri, muncind 16-18 ore pe zi. Niciodata nu l-am auzit plangandu-se de cat de grea e viata lui, cate probleme are sau ca si-ar dori sa se fi nascut in alta tara, cum fac multi altii dintre compatriotii nostri.

Mereu era zambitor, gata sa te ajute daca aveai nevoie si impartea cu tine si ultima bucatica de paine ramasa dupa ce le dadea copiilor sa manance.  M-am bucurat foarte mult cand acum vreo trei patru luni mi-a zis ca piticul lui s-a facut bine si nu mai are nevoie de tratamente sau alte investigatii. A reusit, de asemenea, sa se angajeze in alta parte, are un job mult mai bine platit. A renuntat la cel de-al doilea job si s-a mutat intr-un apartament din Drumul Taberei.

El este un exemplu motivational pentru mine pentru ca, desi viata lui din ultima perioada nu a fost una roz, si-a pastrat zambetul pe buze, a avut puterea sa lupte pentru familia lui si nu a asteptat sa fie ajutat de stat sau de prieteni/amici. De fiecare data cand am probleme si simt ca nu mai reusesc sa trec peste ele, ma gandesc la el, trag aer in piept si parca mintea mea se lumineaza si o solutie pare sa incolteasca.

Un lucru simpatic incearca sa il faca cei de la , care iti arata in scop motivational romani care au ajuns undeva, plecand de jos, care s-au luptat sa evolueze, sa isi vada visul cu ochii. In al doilea rand, iti ofera tot felul de informatii, materiale etc. care o sa te inspire si, lucrul care imi place cel mai mult la ei, incearca sa te ajute prin punerea in legatura cu cineva pe care il admiri care sa te ajute sa iti schimbi viata.

Dupa ce bagi un ochi pe site-ul lor, poti sa le dai un Like pe Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile.

Voi credeti in discursurile motivationale sau in puterea exemplelor verificabile?

Leave a Reply