Program antrenament sala

Acum vreo luna luasem decizia de a ma duce la sala pentru a mai da jos din burtica :P acumulata peste iarna.

Dar cum am inceput sa fiu din ce in ce mai ocupat cu www.percivalcomics.com am renuntat la idee… cel putin pentru o perioada. Apucasem sa vorbesc cu sotul unei foste colege de munca, care trage de fiare :) de vreo 15 ani, ca sa-mi faca un program de lucru la sala si cumparasem ceva suplimente.

Iata ce program mi-a facut. Trebuie sa mentionez ca acest program nu poate fi urmat mai mult de 2 luni de zile si este destinat celor ca mine: care au timp putin, slabesc greu si vor ca inainte de a se apuca serios de sala sa aiba o conditie fizica cat de cat pentru a putea lucra la capacitate maxima.

Deci, zilele de antrenament sunt Luni – Miercuri – Vineri sau Marti – Joi – Sambata.

Durata antrenamentului nu poate depasi 1h si trebuie sa urmati urmatorii pasi:

  • Coapse: Presa picioare sau genuflexiuni 4 set X 15 repetari (minim)
  • Piept: Impins cu bara la plan drept 4 set X 15 repetari
  • Spate: Tractiuni la helcometru fata 4 set X 15 repetari
  • Umeri: Impins fata cu bara sau cu gantere 3 set X 15 repetari
  • Bicepsi: flexi cu bara dreapta sau cu bara EZ 3 set X 15 repetari
  • Tricepsi: Impins cu priza ingusta la orizontala (cu priza la nivelul umerilor) sau la aparat3 set X 15 repetari
  • Abdomen: 3 set X 15 – 20 repetari
  • Alergare: 15 – 20 minute (in aer liber de preferat)

Recomandari:

Antrenamentul trebuie facut la intensitate maxima cu pauze de 30 secunde intre seturi si de maxim 1 minut intre grupe.

Se bea apa in timpul antrenamentului. De obicei, aproximativ 1 litru.

Inainte de antrenament trebuie facuta incalzire (gimnastica) 5-10 minute.

In cazul in care nu exista suficient de mult timp disponibil, se pot face si 2 antrenamentepe saptamana!

Tineti cont ca un astfel de antrenament trebuie sa dureze maxim 1 ora.

Te-ai decis sa urmezi acest antrenament? Atunci trebuie sa urmezi si regimul alimentar.

Carne rosie slaba (vita, porc, peste): gratar, la tava, la cuptor sote

Legume sote

Fructe

Apa plata 2 -3 litri/zi. Renunta la orice suc carbogazos.

Supe

Paine graham (1 chifla/zi)
Lactate degresate

Orez, ciuperci, masline

Oua fierte

Cereale musli

Fara zaharuri rafinate – dulciuri de cofetarie

Fara bere!!!!!

Fara grasimi animale!!!

Fara paste fainoase!!!

Ultima masa la ora 18 – 18.30.

Fructe la ultima masa (1 ora dupa masa de seara)

Banane zilnic (1 cel putin)

Brocoli, salate in general!!!!

Leave a Reply