Social media si socializarea

In ultima perioada am inceput sa ma intreb din ce in ce mai mult Cand si-a pierdut social media efectul de socializare online ?

Foarte multe persoane care au conturi de Twitter, Facebook sau MySpace cand le trimiti un mesaj sau le mentionezi (in cazul in care persoana respectiva nu te urmareste pe Twitter nu poti sa ii trimiti Direct Message) nu iti trimit un raspuns. Poate mesajul dat de tine contine o urare sau o rugaminte de ajutor. Chiar atat de greu este sa dai un raspuns? Un Mersi sau un Imi pare rau, dar nu te pot ajuta sunt mult mai bune decat o tacere absurda care te poate costa followeri. Social media este pana la urma o alta cale de socializare.

Multe firme considera ca este suficient sa aiba cont pe Twitter si sa trimita mesaje despre produsele, serviciile si ofertele lor in mod constant fara a interactiona cu ceilalti.

Un exemplu graitor pentru aceasta situatie este oferit de CityLights Pipera, care incearca sa vanda apartamente utilizatorilor de Twitter doar urmarindu-i, fara a interactiona in vreun fel cu ei. Oare cel care se ocupa de contul de Twitter de la ei stie ca exista un Search in site care iti permite sa vezi cine cauta sa cumpere sau sa vanda un apartament sau orice altceva? Nu era mai usor si mai elegant sa le trimita mesaje pentru a le propune o vizionare de apartament sau o oferta personalizata?

Mie, sincer, mi se pare o tampenie sa urmaresti pe Twitter 20.000 de oameni. Cum ramane cu interactionarea? Presupunem ca trimite fiecare cate 10 tweets. Mai ai timp sa citesti toate mesajele? Daca pierzi ceva interesant? Campaniile astea de atragere de followeri prin faptul ca tu ii urmaresti primul mi se par absurde. Nu ai ce sa le oferi pentru a-ti ramane fideli.

A se vedea @robertbland.

Si eu urmaresc destul de multa lume (90 de persoane). Singura diferenta intre mine si o parte din cei care folosesc Twitter sau alta retea sociala este ca eu chiar socializez cu followerii mei, indiferent daca le propun un mar @Nikonisti, o iesire la o bere @VictorCaras sau glumesc cu o albinuta simpatica @zumzi.

Va doresc o seara placuta si o mai mare atentia la followeri.

Leave a Reply