ASUS VivoBook – Touch disponibil pentru toata lumea

Asus VivoBook S200

O data cu lansarea noii serii de portabile Asus VivoBook, suprafata tactila, sprijinita de noul sistem de operare Windows 8, este pusa cu adevarat in valoare iar sloganul este Asus makes Touch available for everyone.

Un hint in directia asta l-am avut in urma cu cativa ani prin lansarea Asus Eee PC T-91, primul experiment tablet PC care era incorporat intr-un netbook. Mi-a placut in mod deosebit ecranul care se putea roti, transformandu-l intr-o adevarata tableta, devenind usor de utilizat in spatii restranse. Prin lansarea acelui model, cred ca noile generatii de copii care le-au putut utiliza au fost sprijinite in dezvoltarea lor intelectuala si au fost ajutate sa-si dezvolte aptitudinile creative. Spun acest lucru datorita usurintei cu care puteau desena sau se juca utilizand doar degetul sau stylus-ul, fara mouse.

Tableta, insa, a dus acest lucru la un nivel superior, discutie pe care o sa o avem cu alta ocazie. Cred ca multi dintre voi au vazut exemplul de mai jos.

Daca pana si pisica este atrasa de acest mediu virtual reprezentat pe tableta, ce sansa mai au pustii introvertiti? Dileme, dileme :)

Mai pot oare notebook-urile sa recupereze terenul pierdut in fata tabletelor? Cele doua noi modele ASUS VivoBook S200 si S400 ma fac sa sper. Nu cred ca m-as putea obisnui sa lucrez in mod office doar pe tableta. Cred ca productivitatea mea ar avea destul de mult de suferit :D

Sa revin la oile mele si sa va povestesc un pic despre cele doua modele nou lansate. Nu m-am jucat cu ele, inca, dar din articolele citite pe internet, parerea generala este una foarte buna.

Specificatiile tehnice le gasiti in tabelul de mai jos. Mie imi face cu ochiul modelul S400 pentru ca utilizez destul de multe aplicatii care streseaza mult procesorul si as avea nevoie de un i5 sau preferabil un i7 (acum utilizez un i3 si simt nevoia de ceva mai performant), am nevoie de un ecran cat mai mare ca sa-mi incapa pe ecran cel putin 2 ferestre puse in paralel si am si degetele mai groase iar pe un ecran mic aproape de fiecare deschid alte aplicatii fata de cele pe care le-am dorit initial. Si nu, schimbarea rezolutiei nu este o solutie pentru mine.

Model ASUS VivoBook S200 ASUS VivoBook S400
Procesor Intel® Core™ i3
Intel® ULV Pentium® 987
Intel® ULV Celeron® 847
Intel® Core™ i7/i5/i3 
Intel® ULV Celeron® 987
Intel® ULV Celeron® 847
Sistem de operare Windows 8 Windows 8/Windows 8 Pro
Ecran 11.6″16:9 HD (1366 x 768) iluminat cu LED-uri 14″16:9 HD (1366 x 768) iluminat cu LED-uri
Grafica Integrată Integrată
Memorie 1333MHz DDR3 până la 4GB 1600MHz DDR3 până la 8GB (onboard 2GB/4GB + 1 DIMM)
Stocare 320GB/500GB, 5400rpm 320GB/500GB 5400rpm + 24GB SSD (cache)
Unitate optica N/A N/A
Dimensiuni 30.3cm x 20.0cm x 2.17cm 33.9cm x 23.9cm x 2.1cm
Greutate 1.40Kg (cu bateria polimer de 38W/h) 1.8Kg (cu bateria polimer de 44W/h)

Cum se prezinta Asus Vivobook?

Ambele serii se bucura de un sunet de exceptie datorita incorporarii tehnologiei proprietare Asus, SonicMaster, care promite ca o sa ii bucure pe toti audiofilii, redand un sunet puternic pe o plaja mai larga, bass mai profund si o voce mai clara.

Cum functioneaza tehnologia? Iata un scurt paragraf direct de pe site-ul Asus:

Enjoy smooth, rich, and detailed sound in music, movies, voice, and even gaming. Thanks to ASUS development efforts, optimized hardware brings bigger speakers and resonance chambers and precision-tuned software for gorgeous pro-grade audio. It’s no longer notebook sound: this is fully-fledged living room hi-fi.

Procesarea sunetului este realizata de catre intrumentele de procesare produse de catre Waves MaxxAudio 3, castigator al premiului Technical Grammy.

Pe langa un sunet de exceptie, cele doua serii au implementata si functia instant-on ce permite reluarea lucrului în 2 secunde. Tare, nu?

Din punct de vedere al designului, intreaga gama Asus VivoBook se bucura de o forma subtire si usoara fiind realizat dintr-un aluminiu argintiu finisat. Gama de culori vibrante il fac din acest punct de vedere foarte atragator pentru partea feminina. Daca punem la bataie si faptul ca portabilul a fost gandit sa fie confortabil si transportabil precum o carte, avand toate marginile rotunjite si netede pentru a conferi o senzatie reconfortanta, cu siguranta o sa fie un model foarte bine vandut.

Touchpad-ul generos are incorporata tehnologia ASUS Smart Gesture care incurajeaza comenzile tactile. Smart Gesture ofera practic un alt mod de a efectua actiuni diferite cu touch pad-ul, fara a mai avea nevoie de mouse. Diferitele actiuni putand fi configurate utilizand aplicatia Touch Pad, care vine cu laptop-ul. Un exemplu de ceea ce se poate face, poate fi gasit aici.

Fiind un notebook realizat pentru o cat mai usoara colaborare, ASUS ofera fiecarui utilizator de VivoBook si 32GB spatiu in WebStorage pe o perioada de 3 ani.

ASUS VivoBook aduce o experienta noua si placuta in utilizarea unui portabil. Seria urmeaza sa se extinda cu noi modele pana la sfarsitul acestui an iar eu abia astept sa testez un mic monstru cu i7 si 8 gb ram.

In Romania, pretul aproximativ al unui model S200 va fi de 2599 lei (cu TVA inclus). Un model S400CA la Emag are pretul de 3700 lei dar se bucura de procesor Intel® CoreTM i7-3517U 1.90GHz, Ivy Bridge, 4GB de ram la 1600 MHz, 500GB + SSD 24GB, Intel® HD Graphics 4000, ecran de 14″ cu rezolutia 1366 X 768 si Microsoft Windows 8 cu licenta.

Va las in final cu prezentarea oficiala iar daca ati testat deja unul dintre modelele din gama Asus VivoBook astept parerile voastre in comentarii.

Acest articol a fost scris in cadrul concursului www.blogwars.ro

Discussion

    • Razvan
  1. Trackback: Sunt finalist BlogWars 3 « Gabriel Ursan January 23, 2013
    • Razvan
  2. Trackback: Sunt finalist BlogWars 3 | Gabriel Ursan June 29, 2013

Leave a Reply