Carti din adolescenta – Dacia Preistorica

Nemira - Dacia PreistoricaPentru ca tot va recomandam o carte de la editura Nemira (Drood) pe care abia astept sa pun mana (la urmatorul salariu cred ca o achizitionez), vreau sa va povestesc cateva lucruri despre cum am ajuns sa citesc carti despre paleoastronautica. Despre pozitiile si locurile mele preferate in care citeam si citesc o sa va povestesc alta data.

Daca in copilarie (pana pe la 10 ani) nu prea ma prindeai in casa citind o carte, incepand cu clasa a VI-a am inceput sa dezvolt o apetenta pentru citit. Printe cartile pe care le-am citit de mic s-au numarat Shogunul, seria Tai-Pan, Martin Eden, seria Cei trei muschetari, Contele de Monte Cristo, Dune si la un loc de cinste il tin pe Pavel Corut, carti care m-au facut sa nu pot citi altceva in afara de carti cu aventuri sau SCI-FI. Glumesc, citesc si alte genuri, dar acelea reprezinta genurile mele preferate.

Ulterior, cartile lui Pavel Corut si celebra mantra prezentata in carte: Om mani padme hum mi-au deschis calea catre zona ezoterica. Am citit carti despre Wicca, vrajitorie – sens larg, magie neagra, magie alba etc. Ceva totusi lipsea si…

Tadam… Mi-a picat in mana prin 1997 – 1998 o caseta video cu filmul Stargate. Cei care nu cunosc care este tema principala a filmului trebuie sa stie ca la baza acestuia sta teoria conform careia fiinte extraterestre au influentat civilizatia umana inca de la inceputurile sale. Si asa mi-a fost deschisa calea catre paleoastronautica si istoria antica cu aplicabilitate pe zona pelasgilor si traco-getilor si evolutia limbii romane.

Istoria dacilor

Am fost indoctrinati inca de mici cu faptul ca Romania e o tara formata din urmasii dacilor si ai romanilor care ne-au colonizat, ca ne-am latinizat atat de mult incat spiritul dac a pierit. Nu am crezut niciodata acest lucru. Am fi singura tara din lume care intr-o perioada scurta de timp (150-160 ani de dominatie) isi pierde identitatea. Aceasta teorie este combatuta de faptul ca in cele cateva secole de dominatie turceasca sau maghiara nu ne-am apucat sa purtam turbane, sa ne inchinam la Mahomed sau sa vorbim maghiara. – asa cum am scris in articolul Ne tragem din neamul traco-getilor.

La finalul primului an de facultate mi-a picat in mana o lucrare considerata de multi un roman fantastic potrivit pentru diletantii in arheologie (inclusiv Vasile Parvan in lucrarea sa monumentala Getica mentioneaza acest lucru), Dacia Preistorica a lui Nicolae Densusianu. O priveam cu oarecare veneratie, cu mandrie chiar ca sunt printre primii care citesc o asemenea minunatie (in lista celor care o luasera de la biblioteca pentru a o citi eu am fost al III-lea) si ma pot scufunda in lumea hiperboreenilor.

Din pacate, asa cum spune si el in lucrare, lipsa cronicelor si a monumentelor ridicate fac aproape imposibila aflarea adevarului.

«De alta parte insa, cercetarea traditiunilor noastre istorice ni se impune cu atat mai mult, cu cat epoca vietii noastre istorice pana la 1290 a ramas fara scriitori. Multimea imensa de evenimente petrecute pe teritoriul Daciei Traiane delà primul contact al Romanilor cu Dacii si pana la 1290 au ramas nescrise. Ne lipsesc cronicele, ne lipsesc hrisoavele. Au pierit si s’au distrus monumentele ridicate, au pierit chiar si popoarele ce le-au distrus, si cari trecuse cu o furie salbatica peste campiile lucrate si semanate de colonul roman.» – Nicolae Densusianu – Dacia Preistorica – pagina 52

Pana la el nu am stiut, de exemplu, ca ar exista in cantecele eroice romane o poveste similara cu cea a lui Iason si Lana de aur din legendele argonautilor sau ca numeroase simboluri dacice se regasesc in numeroase alte culturi.

Pot spune ca aceasta carte a contat enorm in dezvoltarea mea si m-a ajutat sa-mi trasez idei clare despre originile noastre ca popor. Bineinteles ca am coroborat informatiile din carte cu informatii actuale, permitandu-mi astfel sa am o privire de ansamblu mult mai buna asupra identitatii noastre nationale.

Daca doresti sa citesti mai multe informatii despre pelasgi si atlanti, ai la dispozitie atat un site cu informatii destul de structurate www.pelasgia.org, cat si numeroase bloguri romanesti. De exemplu: Marea enciclopedia a geto-dacilor,  Quadratus sau Dacii.

Cartea o puteti gasi pe elefant.ro la tariful de 57.14 lei

Articol scris pentru concursul Superblog 2012.

Leave a Reply

%d bloggers like this: