Oktal, „Promisiuni respectate. Din 1999”!

In urma cu ceva ani, un bun prieten a cumparat imediat dupa ce a deschis firma de webdesign prima licenta de Adobe Dreamweaver CS3.  Aflat la inceput, a cautat mult pana a reusit sa includa in bugetul sau licenta de Adobe, un laptop mai bun, Windows XP cu licenta si ceva accesorii: geanta laptop, mouse, stick, hdd portabil si o imprimanta multifunctionala deskjet.

Intr-un final a reusit. Licenta de Adobe a cumparat-o de la Oktal, un magazin online foarte respectat la acea vreme. Nu zic ca acum ar sta lucrurile altfel, dar odata cu dezvoltarea Emag, restul magazinelor au intrat un pic intr-un con de umbra, chiar daca de multe ori preturile sunt mult mai mici.

Pentru restul de chestii am alergat intr-o zi prin tot orasul. Laptopul l-a cumparat de la o firma aflata intr-un bloc nou de pe Mihai Bravu pe sensul de mers inspre Obor (am uitat cum ii zice), geanta si mouse-ul de la o firma aflata aproape de Piata Universitatii, hdd-ul portabil de la o firma din Crangasi. Si tot asa pana le-a achizitionat pe toate. Mare economie n-a facut. Vreo suta de lei, dar atunci chiar erau bani.

Mi-a placut la Oktal ca i-au trimis oferta pentru soft si chiar daca s-a dus sa o ridice dupa aproximativ o saptamana, tariful a ramas acelasi. Alte firme cu care discutase inainte actualizau oferta in fiecare zi in functie de cotatia Euro. Din punctul meu de vedere e important pentru un magazin online ca sa-si asume diferentele mici intre oferta initiala si pretul achitat in momentul ridicarii produsului.

De asemenea, e important ca un magazin online sa-si asume eventualele erori aparute pe site la produsele afisate. Eu mi-am cumparat in aceasta primavara un monitor ASUS care trebuia sa aiba iesiri hdmi si dvi conform specificatiilor de pe site. Acasa, dupa ce l-am adus, am constatat cu surprindere ca monitorul are doar iesire dvi. Am dat mail pentru a le sugera sa modifice pe site astfel incat sa nu se tepuiasca si alte persoane. Au facut modificarea pe site si nici macar n-au binevoit sa-mi trimita un e-mail de multumire si un: Ne cerem scuze pentru situatia creata. N-am facut scandal pentru ca pretul la care l-am luat era unul foarte bun si pentru ca mi-a fost lene sa ma duc pana in Baneasa ca sa se constate eroarea.

Iubesc magazinele online care livreaza la ora si in ziua stabilita produsele achizitionate si care investesc intr-un customer service bun. De exemplu, ar fi minunat daca ai putea apela la customer service pentru a te ajuta la configurarea echipamentului achizitionat. Ar si mai fain daca de ziua ta ai primi un e-mail dedicat si un discount la achizitionarea unor produse de pe site.

Niciodata nu am sa inteleg de ce la achizitionarea unui laptop nu primesti in mod gratuit un stick sau un mouse. La orice laptop. Fara sa te mai anunte magazinul ca e super mega oferta. Un mic cadou care poate fideliza un client.

Imi doresc ca reparatiile pe garantie realizate de echipa proprie a magazinului sa fie realizate pana la termenul stabilit. Imi doresc ca cei care apeleaza la astfel de servicii sa nu se mai trezeasca cu ecranul laptopului in brate pentru ca cineva sa-l prinda in suruburi sau cu alte probleme.

Nu mai sunt multumit doar cu promisiuni respectate. Imi doresc ca ele sa fie depasite.

Articol scris pentru etapa III a concursului Superblog 2012.

Leave a Reply