O poveste cu un taximetrist

Saptamana trecuta, cand trebuia sa particip la lansarea Love Factory, am chemat un taxi de la compania mea favorita: Autocobalcescu.

Imi place sa chem taxi-ul prin dispeceratul firmei pentru ca ma duce indiferent de lungimea cursei.

Am sunat la dispecerat si dupa vreo 10 minute, cat imi comunicase dispecera, am iesit pe straduta pe care avem sediul firmei. Taxiul tocmai sosea si cum n-avea loc unde sa opreasca fara sa incurce traficul a preferat sa inainteze 20 de metri, pana in dreptul unei porti in fata careia era parcata o masina mai mica, lasand astfel loc ca sa fie depasit de alte masini.

Ma indrept spre el si vad cum un grobian tampit ce conducea un Nissan Pathfinder opreste in dreptul taximetristului, scoate capul pe geam, ii baga o mega flegma pe geamul pasagerului din dreapta, il injura de mama si pleaca mai departe.

Am ajuns la taximetrist, ma urc in masina si cand sa-i spun unde vreau sa ajung si ce nesimtit a fost celalalt conducator auto, ii vad lacrimile in ochi. Imaginati-va un barbat la 59 de ani care plange si bolboroseste: M-a injurat de mama… De mama… Ce i-o fi facut saraca mama…

Nu-mi plac taximetristii si ma cert cu ei in trafic de fiecare data cand parcheaza aiurea, merg aiurea sau refuza sa preia cursa. Dar “mosulica” asta m-a facut dintr-o data sa imi doresc sa o sun pe mama pentru a-i spune ca o iubesc. Nu am crezut vreodata ca poti sa suferit atat de mult de la o injuratura.

Plecam si pe drum spre destinatie am tot povestit: era taximetrist de 20 de ani, fost politist pe vremea lui Ceausescu timp de 10 ani la sectia 1 (cea de pe Povernei) si cica asta a fost singura data in care cineva l-a injurat de cand e taximetrist. Si tind sa-l cred.

Cat am fost la el in masina si am povestit despre economie, istorie, politica (parca era o adevarata enciclopedie) mi-a lasat o impresie foarte buna. Nu a incercat sa ma pacaleasca ingropandu-ma in traficul de la ora 18.00 de la Romana, a luat-o pe stradute de el stiute si m-a dus la destinatie in cel mai scurt timp posibil.

Cat timp ati fost soferi sau ati stat pe scaunul din dreapta al soferului ati fost martori la evenimente mai deosebite in trafic?

Update: Si pentru ca merita sa-l chemati atunci cand aveti drum prin Bucuresti, sunati la dispecerat si cereti indicativ 343.

Leave a Reply