Ce-ar fi daca…

Va invit la un mic exercitiu de imaginatie.

Ce-ar fi daca noi toti nu am mai tine cont de mediul inconjurator si am arunca gunoaiele peste tot, direct de la geamul de la apartament in capul vecinilor sau al trecatorilor de pe strada, pe parbrizul masinii parcate sub geam sau peste cornetul de inghetata abia cumparat al copilului familiei de sub noi.

Ce-ar fi daca in loc sa arunci gunoiul in pubele, il arunci langa… Doar asa, pentru ca poti.

Ce-ar fi daca in loc sa pui umarul la schimbarea unor astfel de atitudini ai ramane nepasator.

Ce-ar fi daca noi toti am arunca in fiecare an cantitatea de gunoi pe care o arunca un american obisnuit (2.02 tone/an pentru fiecare persoana). Iti poti imagina cat inseamna 40 milioane de tone de gunoi aruncate aiurea?

Eu si ceilalti membri ai echipei PercivalComics am incercat sa facem acest mic exercitiu de imaginatie. Iata ce a iesit.

Click pe desen pentru a mari.

In incheiere, vreau sa va intreb daca voi credeti ca acest scenariu produs de imaginatia noastra poate avea sau nu loc si sa va zic ca Echipa Nationala de Actiune “Let`s Do It, Romania!” se afla in fata ultimului “meci” in etapa de cartare si anume, in faza de identificare a deseurilor plasate necorespunzator in arealele naturale si inscrierea acestora in baza de date “Let’s Do It, Romania!”, in vederea crearii Hartii Deseurilor pe baza careia vor fi repartizate mormanele ce vor fi curatate pe 24 septembrie!

Cei dintai cartatori ai tarii vor fi premiati de HP Romania, care, in parteneriat cu System Plus, sustine Echipa Nationala de Actiune, cu un laptop HP din noua seria Pavilion G.

Premiul va fi acordat celui care a înscris cele mai multe mormane pana in data de 19 septembrie. Se vor lua in considerare si toate mormanele inscrise pana acum in baza de date a editiei “Let’s Do It, Romania!” 2011.

Va fi premiata si cea mai artistica si mai emotionanta fotografie a unui morman de gunoi cartat cu un echipament de imprimare din gama multifunctionalelor HP Photosmart, cu tehnologie e-Print incorporata – HP Photosmart Plus eAIO B210a.

Pentru a intra in concurs, fotografiile trebuie sa fie trimise la adresa poze@letsdoitromania.ro insotite de numarul de morman alocat la inscrierea acestuia in baza de date.

Premiul pentru cea mai artistica fotografie va fi acordat pe data de 16 septembrie, asa ca… Grabeste-te!

Vor mai fi puse la bataie si doua camere web HP, acordate prin tragere la sorti pe data de 19 septembrie.

Premiile sunt insignifiante fata de importanta task-ului pe care il avem. O Romanie curata in care sa te poti plimba fara sa mai vezi mormane de gunoaie, o Romanie curata pentru copii copiilor nostri.

Aplicatia prin care te poti inscrie pentru operatiunea de cartare sau ca voluntar pentru curatenie, o poti gasi aici.

Asa ca, Let’s Do It, Romania! Everybody ON!

Discussion

    • Razvan

Leave a Reply